niedziela, 3 marca, 2024
Strony i Sklepy Internetowe UltraGraf Końskie Pozycjonowanie Marketing Social Media
Strona głównaZdrowieOgórki małosolne - dlaczego warto je jeść?

Ogórki małosolne – dlaczego warto je jeść?

0
(0)

Ogórki małosolne to obowiązkowy składnik  zdrowej diety w sezonie letnim. Są smaczne i stanowią idealny dodatek do kanapek, sałatek czy dań na ciepło. Poniżej kilka powodów, dla których warto je jeść:

  • są lekkostrawne i niskokaloryczne
  • zawierają mnóstwo antyoksydantów, które hamują działanie wolnych rodników
  • stanowią doskonałe źródło witaminy C oraz są bogate w probiotyki
  • są bogate w magnes , potas oraz witaminy z grupy B
  • pozytywnie oddziałują na mikroflorę jelitową
  • zawierają acetylocholinę, która korzystnie wpływa na regulację ciśnienia krwi
  • są dobrym źródłem wapnia i fosforu

Jak widać zdecydowanie warto sięgać po ogórki małosolne, zwłaszcza że można je nie tylko kupić, ale i zrobić samodzielnie w domu.

 

Jak Ci się podobał ten wpis?

Kliknij w 5 gwiazdek

Przecietna ocena 0 / 5. Podsumowanie ocen 0

Brak ocen.

PODOBNE NEWSY
- Reklama -Strony i Sklepy Internetowe UltraGraf Końskie Pozycjonowanie Marketing Social Media

TOP NEWSY